maandag 12 november 2007

Internationale Klimaatactiedag te Brussel op 8 december

Brussel International climate action day

Op straat voor solidariteit en klimaat

Optocht : 14u30 station Brussel Zuid

Kom mee op straat voor:
  • een drastische reductie van de CO2 uitstoot.
  • een sociale en solidaire aanpak van het klimaatprobleem.



Waarom deze actiedag?

Van 3 tot 14 december 2007 vindt er op Bali (Indonesië) een klimaattop plaats van de Verenigde Naties. Tijdens die top zullen de wereldleiders beslissingen nemen over het toekomstig klimaatbeleid. Daarom wordt er wereldwijd opgeroepen om op straat te komen voor een doeltreffend klimaatbeleid.

Wij willen:
  • Een drastische reductie van de CO2 uitstoot. Om klimaatverandering tegen te gaan, moet de uitstoot van broeikasgassen drastisch en snel verminderen: de wereldwijde uitstoot moet minstens gehalveerd worden tegen 2050. Voor geïndustrialiseerde landen betekent dit minstens -30% tegen 2020 en 80% tegen 2050
  • Een sociale en solidaire aanpak van het klimaatprobleem. Een goed klimaatbeleid moet iedereen, hier en in het zuiden, kansen geven, niet ontnemen. Energie is een basisrecht. Er moeten publieke middelen gaan naar de isolatie van oude woningen en een toegankelijk en uitgebreid openbaar vervoer moet ieders mobiliteit garanderen. Internationaal bekeken ondervindt het Zuiden de ergste gevolgen van klimaatverandering . Geïndustrialiseerde landen moeten ontwikkelinglanden steunen zodat ze zich eveneens inschrijven in een wereldwijd klimaatakkoord.

Gratis treintickets naar de klimaatoptocht!

De De Zuid-West-Vlaamse NatuurKoepel geeft GRATIS treintickets weg aan de eerste 30 deelnemers die zich inschrijven om op de Internationale Klimaatactiedag mee te stappen in de klimaatoptocht in Brussel (maximum 2 tickets per gezin).

Mail snel je naam en adres naar axel@zwvlkoepel.be, dan stuurt Axel jou de tickets!

Geen opmerkingen: